Αρχίζει το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ: Η τελετή έναρξης, οι αντιδράσεις και οι απουσίες

Αθλητικά

Η πρώτη σέντρα θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα στον αγώνα της διοργανώτριας χώρας απέναντι στον Ισημερινό, ενώ το τελευταίο σφύριγμα αναμένεται να ακουστεί στις 18 Δεκεμβρίου, όταν όλος ο κόσμος θα μάθει ποια είναι η νέα υπερδύναμη στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο Κατάρ, είναι η πρώτη φορά που Μουντιάλ δεν διοργανώνεται καλοκαίρι.

Η τελετή έναρξης

Η τελετή έναρξης για το Μουντιάλ 2022 αναμένεται ότι θα ξεκινήσει στις 16:00 και θα περιέχει μουσική, εντυπωσιακές χορογραφίες, ειδικά εφέ τελευταίας τεχνολογίας, άφθονα πυροτεχνήματα.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες για αυτή τη στιγμή, καθώς πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες είπαν «όχι» στην πρόταση να συμμετέχουν.

Πολλές οι αντιδράσεις για την διοργανώτρια χώρα

Φυσικά, όλο αυτό το διάστημα προτού να φτάσει η σημερινή ημέρα, υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται το θέμα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι θάνατοι μεταναστών εργατών. Πάντως, αίσθηση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, ο οποίος εξαπέλυσε βολές κατά της Δύσης για υποκρισία, σε ό,τι αφορά την κριτική στο Κατάρ.

Σε έναν παρατεταμένο μονόλογο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ντόχα, ο Ινφαντίνο υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά το Κατάρ και το τουρνουά. «Μας έχουν δώσει πολλά, πολλά μαθήματα ορισμένοι Ευρωπαίοι, ο δυτικός κόσμος. Νομίζω ότι εμείς οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να ζητάμε συγνώμη τις επόμενες τρεις χιλιετίες για όλα όσα κάνουμε τα τελευταία 3.000 χρόνια προτού αρχίσουμε να παραδίδουμε μαθήματα ηθικής στους ανθρώπους».

Kαλωσόρισαν τους…

Πηγή: e-daily.gr