Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Επικίνδυνες καταιγίδες το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα

Ελλάδα

Τελευταία ημέρα καλοκαιρίας θα είναι η Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Tο Σαββατοκύριακο τίθεται σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Οι καταιγίδες που θα φέρει η κακοκαιρία EVA τοπικά θα είναι πολύ ισχυρές, ικανές για προβλήματα.

Πιο αναλυτικά, λοιπόν την Παρασκευή περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανές πρωινές ομίχλες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Από το βράδυ θα ξεκινήσουν βροχές σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο. Οι άνεμοι σταδιακά νοτιάδες έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 22 βαθμούς, έως 24 με 26 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Το Σάββατο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τοπικά και στην Πελοπόννησο οι καταιγίδες θα είναι πολύ ισχυρές. Από το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα, και στην Αττική. Ο νοτιάς έως 7 μποφόρ στα πελάγη μας. Η θερμοκρασία έως 22 με 24 βαθμούς.
Την Κυριακή βροχές και καταιγίδες πολύ ισχυρές θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σχεδόν σε όλη τη χώρα. Παντού χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πάντως, από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Πηγή: ertnews.gr