Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου, 2022

Long Covid… για ρεκόρ Γκίνες: Θεραπεύτηκε μετά από 411 ημέρες

Κόσμος

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ένας 59χρονος Βρετανός που θεωρείται ο ασθενής με τη μεγαλύτερης διάρκειας λοίμωξη από τον κορωνοϊό χωρίς να πεθάνει απαλλάχθηκε πλήρως από τον ιό μετά από 411 ημέρες.

Ο ασθενής, που δεν έχει κατονομαστεί, είχε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μετά από μεταμόσχευση νεφρού. Διαγνώστηκε για πρώτη φορά με COVID-19 στις 20 Δεκεμβρίου 2020.

Παρά το γεγονός ότι σταδιακά τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν, ο ασθενής συνέχιζε να διαγιγνώσκεται θετικός στη νόσο έως τον Ιανουάριο του 2022.

Η ανακοίνωση έγινε από τους θεράποντες γιατρούς στο νοσοκομείο Guy’s and St Thomas’ του κεντρικού Λονδίνου, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν έχουν γνώση άλλης καταγεγραμμένης περίπτωσης ασθενούς που τελικά θεραπεύτηκε μετά από τόσο μεγάλη σε διάρκεια λοίμωξη.

Οι γιατροί χρησιμοποίησαν γενετική ανάλυση δειγμάτων για να βεβαιώσουν ότι ο 59χρονος ήταν επί τόσο μεγάλο διάστημα φορέας του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού που είχε εντοπιστεί στην κινεζική επαρχία Ουχάν και ότι δεν είχε επαναπροσβληθεί από τις μετέπειτα πιο δυνατές παραλλαγές.

Στον ασθενή χορηγήθηκε το κοκτέιλ φαρμάκων Regeneron.

Η ίδια ιατρική ομάδα ήταν υπεύθυνη και για έναν άλλο φορέα που παρέμεινε θετικός επί 505 ημέρες, πριν τελικά καταλήξει.

Πηγή: skai.gr

Πηγή Skai News