Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου, 2022

Κλείνουν τα γραφεία του Twitter για λόγους ασφαλείας – Όταν ξανανοίξουν δεν θα λειτουργούν οι κάρτες των απολυμένων 

Κόσμος

Το κλείνει σήμερα Παρασκευή τα γραφεία του, ενόψει των μαζικών απολύσεων που αναμένονται. Σύμφωνα με εσωτερικό ηλεκτρονικό μήνυμα που διέρρευσε, αναμένεται να απολυθούν περίπου 3.500 εργαζομένοι της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν μαζική αγωγή στην οποία αναφέρουν ότι οι απολύσεις θα γίνουν «χωρίς ικανό χρόνο ειδοποίησης κατά παράβαση τόσο του ομοσπονδιακού, όσο και του πολιτειακού νόμου (Καλιφόρνια)». 

Μετά από αυτή την κίνηση, το – υπό τη νέα διεύθυνση του Ιλον Μασκ –  ανακοίνωσε στους υπαλλήλους του ότι τα γραφεία κλείνουν μέχρι νεωτέρας και θα ανασταλεί κάθε πρόσβαση μέσω καρτών «για να εγγυηθούμε την ασφάλεια κάθε εργαζομένου καθώς και εκείνη των συστημάτων και των δεδομένων του ». 

Στο κείμενο δεν διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των απολύσεων. Αναφέρεται όμως ότι οι υπάλληλοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail εάν καταργείται ή όχι η θέση τους.

Ετσι, τα γραφεία κλείνουν για να μην «διχαστεί το προσωπικό» και – όταν όλα τελειώσουν και τα γραφεία ξανανοίξουν – οι απολυμένοι απλά δεν θα μπορούν να περάσουν με την κάρτα τους.

Το σχέδιο εξυγίανσης του Μασκ 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post ο Μασκ σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 50% των 7.500 υπαλλήλων της εταιρείας. Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία, διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο και απέλυσε τον γενικό διευθυντή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

Για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας υπερχρέωσε την εταιρεία, η οικονομική υγεία της οποίας ήταν ήδη ευθραυστη, καθώς κατέγραφε σημαντικό έλλειμμα στα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους. Σύναψε επίσης δανειακές συμβάσεις ύψους 13 δισεκ. δολαρίων, οι οποίες θα πρέπει να αποπληρωθούν από το και όχι από τον ίδιο.

Μία από τις βασικές ιδέες που προωθεί για να αυξηθούν τα έσοδα είναι η συνδρομή ύψους 8 δολαρίων τον μήνα για τους χρήστες που θέλουν να επαληθεύσουν τον λογαριασμό τους, να μην βλέπουν πολλές διαφημίσεις και να αποκτήσουν διάφορα άλλα πλεονεκτήματα. Το σχέδιο αυτό προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις, ιδίως μεταξύ των χρηστών που διέθεταν ήδη «πιστοποιημένο» λογαριασμό.

Ο Μασκ βρίσκεται επίσης αντιμέτωπος με τη δυσπιστία των διαφημιστών και την ανησυχία τους ότι μπορεί να χαλαρώσει ο έλεγχος του περιεχομένου της πλατφόρμας. Πολλοί όμιλοι έχουν ήδη αποφασίσει να αναστείλουν τη διαφημιστική δαπάνη τους στο όπως η αμερικανική εταιρεία του αγροτοδιατροφικού τομέα General Mills και οι αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Volkswagen.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή Skai News