Όλιβερ Στόουν: Η Αμερική βρίσκεται σε αδιέξοδο, χρειαζόμαστε τον Κένεντι, αλλά πού είναι;

Κόσμος

Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, των βραβευμένων με Όσκαρ ταινιών «Platoon» και «Wall Street», εκτίμησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκονται σε αδιέξοδο από το οποίο δεν υπάρχει διαφυγή.

Ο σκηνοθέτης της αμφιλεγόμενης ταινίας JFK έγραψε στο Facebook ότι δεν είδε την «πεισματική πλευρά» του προέδρου των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν στις εκλογές του 2020 και αναρωτήθηκε αν πιστεύει πραγματικά ότι οι ΗΠΑ μπορούν ακόμα να κυριαρχήσουν στον μονοπολικό κόσμο, ενώ γίνονται εχθροί με τη Ρωσία και Κίνα.

«Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο δουλεύω με έναν σεναριογράφο σε ένα νέο σενάριο, το οποίο ελπίζω να μετατραπεί σε μεγάλου μήκους ταινία του χρόνου. Η διανομή του «Nuclear» είναι ακόμα αβέβαιη.

Εν τω μεταξύ, μπορώ μόνο να πω ότι ήμουν πολύ ανήσυχος για αυτήν την παγκόσμια κατάσταση. Δεν είδα αυτή την πεισματική πλευρά του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020. Έκανα λάθος, για το οποίο πολλοί από εσάς με κατηγορήσατε. Νόμιζα ότι ήταν πιο ώριμος και είχε ξεπεράσει αυτή τη σκέψη. Όμως σαφώς απειλεί την όλη τάξη πραγμάτων. Είναι τρομακτικό το γεγονός ότι οι νεοσυντηρητές όπως η Victoria Nuland και ο Jake Sullivan και το ερευνητικό κέντρο New American Security έχουν πάρει τόσο μεγάλο μέρος των σκέψεων του. 

Τι ωραία σκακιστική κίνηση ήταν όταν έσπρωξε τους Ρώσους σε μια τέτοια γωνία. Σκέφτηκε ποτέ ο Τζο τις συνέπειες; Πιστεύει πραγματικά ότι οι ΗΠΑ μπορούν ακόμα να κυριαρχήσουν σε έναν μονοπολικό κόσμο, να γίνουν εχθροί με τη Ρωσία και την Κίνα;

Αλλά ακόμη και ο Τραμπ, στη λατρεία του «Πρώτα η Αμερική» και τη δίψα του για εξουσία και βία, δεν μου προσφέρει εναλλακτική. Όπως έκανα το 2016 όταν ψήφισα την Τζιλ Στάιν, δεν βλέπω καμία επιλογή πολιτικά σε αυτό το περιβάλλον όπου τα μέσα λογοκρίνονται σε μεγάλο βαθμό και αγνοούν εγκληματικά την άποψη της άλλης πλευράς.

Η χώρα μου βρίσκεται σε αδιέξοδο. Δεν υπάρχει διέξοδος. Χρειαζόμαστε λοιπόν τον JFK περισσότερο από ποτέ. Αλλά πού είναι αυτός. Είμαι σε κατάθλιψη», έγραψε ο Στόουν.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

Πηγή: ertnews.gr