Μια μοίρα Rafale για εναέρια αστυνόμευση στέλνει η Γαλλία στη Ρουμανία

Πολιτική

Μια μοίρα μαχητικών αεροσκαφών Rafale θα σταλεί για να εκτελέσει αποστολές εναέριας αστυνόμευσης στον ρουμανικό εναέριο χώρο, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Sébastien Lecornu κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρουμάνο πρωθυπουργό Nicolae Ciuca.

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν τα συγκεκριμένα στοιχεία της ρουμανο-γαλλικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων αποτροπής και άμυνας στην ατζέντα του ΝΑΤΟ και της ανάγκης για ασφάλεια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με δελτίο τύπου της ρουμανικής κυβέρνησης.

Ο νέος ηγετικός ρόλος της Γαλλίας στην ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ που έχει αναπτυχθεί στη Ρουμανία έχει ενισχύσει αυτή την εταιρική σχέση τους τελευταίους μήνες.

Ο Ciuca ευχαρίστησε τη γαλλική πλευρά για την άμεση και κατάλληλη απόφαση να μεταφέρει στρατιωτικές δυνατότητες στη Ρουμανία, συμπεριλαμβανομένων τόσο του στρατιωτικού προσωπικού όσο και του εξοπλισμού μάχης, όπως τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού, άρματα μάχης και το αντιαεροπορικό σύστημα MAMBA.

Ο Sébastien Lecornu ανακοίνωσε την απόφαση του γαλλικού στρατού να αναπτύξει μια μοίρα μαχητικών αεροσκαφών Rafale, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για αποστολές αεροπορικής αστυνομίας στη Ρουμανία.

Πηγή: euractiv.gr