Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου, 2022

ΟΗΕ: Ανησυχούμε για τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη

Πολιτική

Τα Ηνωμένα Eθνη ανησυχούν για τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπό το πρίσμα της τελευταίας συμφωνίας με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ (φωτογραφία αρχείου, επάνω), κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προχθές Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: Ελληνοτουρκικά: Η Λιβύη βάζει φωτιά στη Μεσόγειο – Η επέκταση των χωρικών υδάτων και ο τουρκικός εκνευρισμός

Ανησυχίες

«Η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ειδικά μετά τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τα σύνορα στη Μεσόγειο, ανησυχεί τον Γενικό Γραμματέα ανησυχεί» είπε ο Γενικός Γραμματέας ή πιστεύει ότι πρόκειται για τη ρουτίνα της έντασης μεταξύ των δύο χωρών;», ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Δείτε ακόμα – Λιβύη: Η κυβέρνηση απάντησε σε Ελλάδα και Αίγυπτο για τη συμφωνία με την Τουρκία

«Λοιπόν, ξεκαθαρίσαμε ποιες είναι οι ανησυχίες μας», απάντησε ο Χακ. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλες οι χώρες της ανατολικής Μεσογείου θα είναι σε θέση να εργαστούν παραγωγικά και συνεργατικά μεταξύ τους», πρόσθεσε.

Ειρηνική επίλυση των διαφορών

«Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας τονίζει τη σημασία της αποφυγής ενεργειών που μπορούν ν’ αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και επαναλαμβάνει τη σημασία της ειρηνικής επίλυσης όλων των διαφορών», επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

«Και καλεί τις δύο χώρες να εμπλακούν ξανά σ’ αποτελεσματικό διάλογο ως μέσο μείωσης των εντάσεων» κατέληξε.

Πηγή: libyaupdate.com

Πηγή tovima.gr