Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ: Δεν αποδεχόμαστε κανένα άβατο ανομίας, κάθε άβατο διαλύεται

Πολιτική

Με σχέδιο και αποφασιστικότητα διαλύονται όλα τα άβατα παρανομίας, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τις μολότοφ και τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που βρήκαν στελέχη της  Ασφάλειας Αττικής κατά τη διάρκεια επιχείρηση που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα σε αποθήκη εργαστηρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου.

«Δεν αποδεχόμαστε κανένα άβατο ανομίας, κάθε άβατο διαλύεται και οι χώροι αποδίδονται στους πολίτες και σε εκείνους που πρέπει», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Με την ευκαιρία και της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, ο υπουργός έστειλε δε μήνυμα «να το ξεχάσουν όσοι σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν μία επέτειο που αφορά όλο το λαό». «Η αστυνομία είναι εδώ και θα κάνει τη δουλειά της» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Ο κ Θεοδωρικάκος διεμήνυσε ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους, αφορούν τους πάντες, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και διακρίσεις.

Αναφερόμενος εξάλλου στην υπόθεση της σύλληψης του συγγραφέα παιδικών βιβλίων για παιδική πορνογραφία, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι εντοπίστηκε μέσα από τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει η ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα το Child Protection System, και δεν προηγήθηκε κάποια καταγγελία. 

Ανακοίνωσε μάλιστα, ότι με βάση αυτό το λογισμικό έγιναν άλλες δύο συλλήψεις, ενώ ελέγχονται και άλλοι ύποπτοι. Εξήγησε ότι προηγήθηκε η σχετική έρευνα και αποδεδείχθηκε ότι οι δυο συλλήψεις δε σχετίζονται με τον συγγραφέα.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή Skai News