Επανέρχονται σταδιακά οι διακρατικές υιοθεσίες στην Ολλανδία

Πολιτική

Η Ολλανδία, η οποία διέκοψε τις διακρατικές υιοθεσίες το 2021 λόγω διαρθρωτικών καταχρήσεων, υπόσχεται να επαναφέρει σύντομα τη δυνατότητα υιοθεσίας από τις Φιλιππίνες, την Ουγγαρία, το Λεσότο, την Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη και τη Νότια Αφρική, όπως δήλωσε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Η συνεργασία μεταξύ της Ολλανδίας και των χωρών από τις οποίες θα επαναληφθεί η υιοθεσία εντείνεται, επιβεβαίωσε η κυβέρνηση.

Μια παρόμοιου τύπου σχέση συνεργασίας με τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2023 μετά από έρευνα της Κεντρικής Αρχής για τις Διεθνείς Υποθέσεις Παιδιών.

Παράλληλα, η σχέση συνεργασίας για την υιοθεσία με τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία, το Περού, την Κολομβία, την Μπουρκίνα Φάσο και την Αϊτή σταδιακά καταργείται.

«Τώρα που είναι ξεκάθαρο από ποιες χώρες θα παραμείνει δυνατή η διακρατική υιοθεσία και από ποιες όχι, θα ακολουθήσουν συναντήσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης και θα συνεχιστούν οι έρευνες για τις οικογένειες. Αυτό θα δώσει τέλος σε μια αβέβαιη περίοδο για τους εμπλεκόμενους», δήλωσε ο υπουργός Νομικής Προστασίας Franc Weerwind.

Η Ολλανδία είχε διακόψει τις υιοθεσίες από το εξωτερικό τον Φεβρουάριο του 2021, αφού η κυβέρνηση ανακάλυψε «διαρθρωτικές καταχρήσεις» εντός του συστήματος, ανέφεραν οι NL Times.

Πηγή: euractiv.gr