Χ. Δούκας: Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της φορολόγησης των υπερκερδών με το ίδιο αποτέλεσμα, μηδέν στο ταμείο

Πολιτική

Aιχμές κατά της κυβέρνησης από τον αρμόδιο τομεάρχη Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα, για την καθυστέρηση στον προσδιορισμό και την φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι σε νέο πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας πρός τον Υπουργό Κ. Σκρέκα, «σχετικά με το “προσωρινό” ποσό της έκτακτης εισφοράς στα “παλιά” υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών της περιόδου Οκτωβρίου 2021- Ιουνίου 2022, η Αρχή το προσδιορίζει στα Euro 373,55 εκατ. ευρώ».

Ο κ. Δούκας επισημαίνει πως το πρώτο πόρισμα της ΡΑΕ, τον Μάϊο, προσδιόρισε ένα ποσό στα 930 εκατ. ευρώ, η Υπουργική Απόφαση του Σεπτεμβρίου τα προσδιόριζε κοντά στα 460 εκατ. ευρώ κι -όπως υποστηρίζει- «όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο μειώνεται το πόσο».

ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει ακόμα: «εκτός όμως από την νέα απομείωση, δεν μάθαμε πότε ακριβώς θα προχωρήσει η είσπραξη. Από τον Μάρτιο που είχαμε τις πρώτες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, έχουν περάσει 8 μήνες. Και έχουμε ακόμα… H Κυβέρνηση φαίνεται πως δεν βιάζεται. Για τους πολίτες όμως, με την ακρίβεια να έχει αφαιμάξει τους προϋπολογισμούς τους, ο χρόνος έχει προ πολλού τελειώσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πηγή: ertnews.gr