Συνέχιση των αποκαλύψεων για τη ρίψη του MH17 αναμένουν οι ολλανδικές αρχές

Πολιτική

Η αστυνομία και η εισαγγελία αναμένουν ότι σύντομα θα έχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια πιθανή έρευνα παρακολούθησης της κατάρριψης της πτήσης MH17.

Την Πέμπτη, ολλανδικό δικαστήριο καταδίκασε τρεις άνδρες σε ισόβια κάθειρξη για το ρόλο τους στην εκτόξευση του πυραύλου Buk που κατέρριψε την πτήση MH17 στις 17 Ιουλίου 2014, σκοτώνοντας συνολικά 298 ανθρώπους. Ένας επιπλέον ύποπτος αθωώθηκε.

«Η απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη του #MH17 είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τη λογοδοσία για τα θύματα και τους συγγενείς τους. Οι σκέψεις μας είναι με τους πενθούντες, για τους οποίους η απόφαση αυτή αναμφίβολα προκαλεί πολλά συναισθήματα», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Wopke Hoekstra.

Οι ολλανδικές αρχές πιστεύουν ότι υπάρχουν περισσότερα να αποκαλυφθούν. «Ποιος πάτησε το κουμπί, ποιος είναι ακόμη πιο ψηλά στο δέντρο; Η έρευνα δεν έχει σταματήσει», δήλωσε ο Andy Kraag, επικεφαλής του Εθνικού Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της ολλανδικής αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα δήλωσε ότι λυπάται που το δικαστήριο «αγνόησε τις αρχές της αμεροληψίας στην υπόθεση MH17», ανέφεραν οι NL Times. Η Ρωσία χαρακτήρισε επίσης την απόφαση πολιτικά υποκινούμενη.

Η Εισαγγελία αναμένει να έχει περισσότερες πληροφορίες την άνοιξη.

Πηγή: euractiv.gr