Μπισκότα με μελάσα, δημητριακά και ταχίνι

Συνταγές

Έχετε δοκιμάσει μπισκότα με μελάσα; Αν πραγματικά θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας αφράτα cookies, που όχι μόνο πάνε και χωράνε παντού, αλλά τρώγονται με την ίδια νοστιμιά ακόμα και έπειτα από αρκετές μέρες αυτή η συνταγή είναι για εσάς.

Η μελάσα από ζαχαροκάλαμο συγκαταλέγεται στις 9 θρεπτικότερες τροφές του πλανήτη. Είναι μια υπερτροφή, που από μόνη της καλύπτει το μεγαλύτερο φάσμα των αναγκών του ανθρώπου, προκειμένου να παραμένει υγιής.

Υλικά που θα χρειαστείτε για τα μπισκότα

  • ½ φλιτζάνι μελάσα Emelia
  • ½ φλιτζάνι ταχίνι
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένους ξηρούς καρπούς
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες ή σταφίδες

Πώς να φτιάξετε τα μπισκότα με μελάσα

Βάλτε σε μια μικρή λεκάνη ή σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά.

Ανακατέψτε καλά και φτιάξτε περίπου 10 μπισκότα με μελάσα, τα οποία τα πατάτε λίγο για να πάρουν το σχήμα των cookies και τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά και το μόνο, που έχετε να κάνετε, είναι να περιμένετε λίγο να κρυώσουν.

Συνδυάστε τα μπισκότα με μελάσα στο πρωινό σας με ένα ποτήρι γάλα, ένα γιαούρτι ή ένα ποτήρι ξινόγαλα και έναν φρέσκο χυμό. Επίσης, μπορείτε να τα συνδυάσετε στο κολατσιό σας με ένα φρούτο και τον καφέ σας.

Για τις επόμενες δυο-τρεις ώρες είστε καλυμμένοι από το θέμα πείνας και γεύσης.

Πηγή neadiatrofis.gr