Πανκέικς με βρώμη

Συνταγές

Τα συγκεκριμένα πανκέικς με βρώμη είναι πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας και φυτικών ινών μιας και φτιάχνονται χωρίς αλεύρι και ζάχαρη.

Γενικά, τα πανκέικς είναι σαν κρέπες αλλά πιο αφράτα και λιώνουν στο στόμα και μπορούν να καταναλωθούν είτε για πρωινό είτε για βραδινό. Γευτείτε τα συγκεκριμένα πανκέικς με βρώμη με την αγαπημένη μου ταχινομερέντα και ιδανικά συνδυάστε τα με κάποιο φρούτο.

Υλικά για τα πανκέικς με βρώμη:

  • 1 αυγό
  • 1 κούπα βρώμη
  • ½ κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ¼  κουταλιάς γλυκού κανέλα
  • 1 βανίλια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
Υλικά για την ταχινομερέντα:
  • 1 βαζάκι ταχίνι ολικής άλεσης των 250 γρ.
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Πώς να φτιάξετε τα πανκέικς με βρώμη

Αρχικά φτιάχνουμε την ταχινομερέντα μας ώστε να την έχουμε έτοιμη και να τη βάλουμε στα πανκέικς με βρώμη μας μόλις ετοιμαστούν. Βάζουμε λοιπόν το ταχίνι, το κακάο και το μέλι σε ένα βαζάκι και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε σε ένα μπολάκι τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε καλά το περιεχόμενο και από τα 2 μπολάκια και στο τέλος αναμειγνύουμε το περιεχόμενο και των 2 μπολ σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιόμορφος χυλός.

Τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το ανάβουμε σε μέτρια ένταση. Μετά από ένα λεπτό ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας από τον χυλό μας. Η κάθε κουταλιά χυλού, φτιάχνει 1 πανκέικ. Συνεπώς, ρίχνουμε την κάθε κουταλιά στο τηγάνι σε απόσταση από την άλλη, ώστε να δημιουργηθούν 4 πανκέικς.

Μόλις ροδίσουν τα γυρνάμε από την άλλη μεριά για να πάρουν και από εκεί ένα ωραίο ροδοκαφέ χρώμα. Τα  βγάζουμε από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία από την αρχή.

Όταν είναι έτοιμα όλα τα πανκέικς με βρώμη, τα αλείφουμε με την ταχινομερέντα μας, συνοδεύουμε με ένα φρούτο και απολαμβάνουμε!

Πηγή neadiatrofis.gr