Αλμυρό κέικ με λιαστές τομάτες και βασιλικό

Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ

Πώς ένα κέικ μπορεί να αποτελέσει μια υγιεινή επιλογή γεύματος και ταυτόχρονα πλήρες γεύμα;

Η παρακάτω συνταγή για αλμυρό κέικ σας δίνει τη λύση. Το αλεύρι (πηγή αμύλου), τα λαχανικά και η γραβιέρα (πηγή πρωτεΐνης) το καθιστούν ιδανικό πλήρες γεύμα για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Το θετικό στοιχείο της συνταγής είναι κυρίως η επιλογή του αλεύρου που χρησιμοποιείται. Το αλεύρι ολικής άλεσης περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες σε σχέση με το λευκό.

Τι γνωρίζετε για το αλεύρι spelt;

Επίσης, το αλεύρι spelt (ή dinkel: αρχαίο δημητριακό που ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σιτάρι) συνδέεται με το αδυνάτισμα. Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, περιέχει επίσης ένα συγκεκριμένο τύπο υδατανθράκων, τους μυκοπολυσακχαρίτες, που αποτελούν σημαντικό αντιπηκτικό παράγοντα και ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επιπλέον, το αλεύρι spelt περιέχει 10-25% μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σχέση με τις υπόλοιπες ποικιλίες σιταριού, περιέχει σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Όμως μην το παρακάνετε στην ποσότητα καθώς το αλεύρι spelt περιέχει και αρκετές θερμίδες (1 φέτα ψωμί=80-90 θερμίδες). Τέλος, το αλεύρι spelt περιέχει υψηλά ποσοστά σε γλουτένη οπότε και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη και δεν πρέπει να το καταναλώσουν.

Ξεκινήστε με την σαλάτα και μετά καταναλώστε το αλμυρό κέικ που σας προτείναμε

Αλμυρό κέικ με λιαστές τομάτες και βασιλικό: ποια η θερμιδική αξία;

Για να κάψετε 1 κομμάτι αλμυρό κέικ με λιαστές ντομάτες και βασιλικό που περιέχει 222 θερμίδες μπορείτε να κάνετε 10 λεπτά ασκήσεις με βάρη ή 20 λεπτά κολύμπι ή τζόκινγκ ή 45-50 λεπτά περπάτημα ή 20-25 λεπτά ποδήλατο ή 15 λεπτά γρήγορο τρέξιμο.

Να θυμάστε ότι η ποικιλία, το μέτρο και η ισορροπία στην διατροφή σας αποτελούν τα συστατικά μιας επιτυχημένης διατροφικής συμπεριφοράς και κατ’επέκταση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Περιμένουμε να μας πείτε την άποψή σας για το πώς σας φάνηκε η συνταγή.

Πηγή: mednutrition.gr